All inclusive op Kos

Wil je een all inclusive vakantie in Griekenland boeken? Zeer waarschijnlijk dat je tijdens je speurtocht naar de beste all inclusive deals verschillende resorts op het Griekse eiland Kos tegen zul komen. Kos staat al jarenlang in de top 5 mees geboekte all inclusive bestemmingen van Griekenland. Als je alleen al bij een touroperator zoals TUI of Sunweb kijkt, dan zie je dat ongeveer de helft van het vakantie-aanbod op Kos uit all inclusive hotels bestaat. Een deel van de all inclusive vakanties op Kos wordt aangeboden in hotels die alleen maar op basis van all inclusive verzorging te boeken zijn. Het overige all inclusive aanbod bestaat uit hotels waar je optioneel voor het all inclusive pakket kunt kiezen.

De all inclusive hotels liggen mooi verdeeld over het eiland Kos. De meeste all in resorts vind je in en rond badplaatsen zoals Kardamena, Kos-Stad, Mastichari en Tigaki. Rond Kos-Stad zijn het de toeristenwijken Lámbi en Psalidi waar je relatief veel all inclusive resorts terugvindt.

Is all inclusive de moeite waard op Kos?

Een vraag die regelmatig voorbijkomt, is of het loont om een all inclusive vakantie op Kos te boeken in plaats van een vakantie op basis van logies, logies + ontbijt, halpension of volpension. Die vraag is niet zomaar te beantwoorden. Als je hotel A met hotel B gaat vergelijken, en slechts een van deze twee if op basis van all inclusive, dan is het lastig te bepalen welk deel van het verschil in reissom toe te dichten is aan het all inclusive gedeelte. En ben je een grote eter/drinker of niet? Dat bepaalt grotendeels wat je op Kos zelf kwijt bent als je geen all inclusive vakantie hebt geboekt.

De vraag is niet alleen of het financieel de moeite waard is om een all inclusive vakantie op Kos te boeken. Het gemak dat je er van hebt, weegt zeker mee. Geen gedoe met rekeningen vragen, betalen en eventueel de kosten splitten als je met vrienden op vakantie bent. Je hoeft niet na te denken over waar je gaat eten, want die keuze is al beperkt door het hotel. Alleen als jouw resort over meerdere restaurants beschikt, dan moet je gaan kiezen en misschien zelfs reserveren. Dat is bij de a la carte restaurants vaak het geval.

Ligging van de all inclusive hotels

Veel all inclusive resorts liggen aan het strand of daar in ieder geval niet al te ver vandaan. Het ontbreekt het op die locatie mogelijk wel aan eetgelegenheden buiten het hotel. Dan is het toch wel heel erg gemakkelijk als je alle maaltijden, drankjes en snacks in het hotel kunt nuttigen. Dat je eigenlijk tijdens het boeken van je all inclusive vakantie op Kos al betaald hebt, is mooi meegenomen.

Ligging van de all inclusive hotels op Kos

Beste reistijd voor een all inclusive vakantie naar Kos

Het vakantieseizoen begint op Kos eind april en voor Nederlanders specifiek op het moment dat de meivakantie van start gaat. Het weer kan op Kos dan nog instabiel zijn. Dat heeft als voordeel dat je voor de maand mei goede deals kunt vinden voor all inclusive vakanties Kos die na de meivakantie plaatsvinden. Juni is een perfecte maand om all inclusive te gaan genieten van al het goede dat Kos te bieden heeft. Juni is warm, maar niet zo snel te warm, en je zit nog net voor de twee duurste maanden juli en augustus.

September is de beste maand voor een all inclusive op Kos, maar vanwege de populariteit van deze reismaand zul je dan vaak nog vrij veel betalen voor je vakantie. Wil je in het najaar een leuke aanbieding, reis dan begin oktober voordat de herfstvakantie begint.

Voor iedereen en alle leeftijden

De all inclusive hotels en resorts op Kos zijn geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Kies je voor een betaalbare all inclusive vakantie, of gun je jezelf een VIP-ervaring door in een van de exclusievere all-in hotels op Kos te verblijven? Het kan allemaal. Sommige all inclusive resorts op Kos richten zich op families met kinderen. Door het bieden van kindvriendelijke faciliteiten, animatie en kinderclubs weten kids van alle leeftijden zich te vermaken. Daardoor hebben de ouders eveneens een relaxte vakantie.

All inclusive vakanties zijn niet alleen ideaal voor families. Ook stellen en vriendengroepen zullen aan een all inclusive vakantie op Kos geweldige vakantieherinneringen overhouden. Voor wie niet met kinderen op vakantie gaat, zijn er op Kos speciale ‘adults only’ all inclusive hotels, of accommodaties die zichzelf liever als ‘adult friendly’ presenteren.

all inclusive vakantie op Kos

Wat mag je verwachten een all inclusive vakantie op Kos?

Dit mag je tenminste verwachten van een all inclusive vakantie op Kos:
– Drie maaltijden per dag, vaak in buffetvorm.
– Drankjes bij de maaltijd.
– Drankjes overdag en ’s avonds.
– Snacks overdag.
– Gratis gebruik van strandbedjes en ligstoelen.
– Gratis internet via Wi-Fi.

Vaak is dit ook inbegrepen:
– Entertainment overdag.
– Entertainment in de avond.
– Speciale activiteiten voor kinderen.
– Gebruik van sportfaciliteiten (indien aanwezig).

Bij de uitgebreidere en/of luxere all inclusives zit mogelijk:
– 24 uur per dag drankjes en snacks.
– Gratis gebruik van minibar op de kamer
– Gratis gebruik van spa en sauna (behandelingen uitgezonderd)
– Deelname aan excursies.
– Eten in a la carte restaurants.
– Premium dranken en cocktails.